Banánový chlebíček

Recept na banánový chlebíček, kde by nebyla tuna cukru a tuku, byl z kvalitních, a i relativně zdravých ingrediencí a přitom by se nerozpadal už od pohledu jsme hledali opravdu hodně dlouho. A tohle je on! Dejte nám vědět, jak vám chutnal. 🙂

  • 3-4 banány (cca 300g rozmačkané hmoty)
  • 1 vejce
  • 80 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 90 g čekankového sirupu
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 100 g ovesných vloček
  • 120 g celozrnné mouky
  • 60 g čokolády
  • 60 g lískových ořechů

Banány rozmačkáme dohladka. Smícháme s vejcem, jogurtem, olejem a čekankovým sirupem. Ovesné vločky rozmixujeme na hrubší „mouku“. Potom je smícháme s moukou, sodou, skořicí a solí. Čokoládu a ořechy nasekáme na menší kousky a potom přimícháme k suchým ingrediencím. Na závěr přidáme i mokré ingredience a smícháme v těsto. Pečeme ve formě na chlebíček vyložené pečícím papírem na 180 °C asi 50-60 minut. Zhruba v polovině pečení zkontrolujeme a pokud vidíme, že chlebíček na povrchu příliš tmavne, přikryjeme ho alobalem a pečeme dál. Špejlí zkontrolujeme, že je chlebíček dobře propečený. Dejte si pozor, aby chlebíček nebyl nedopečený, protože se pak velmi rychle kazí. Po upečení necháme chlebíček vychladnout nejdřív cca 10 minut ve formě, pak ho vyndáme z formy a necháme ještě chvíli vychladnout. Nikdy chlebíček nekrájejte horký, jinak se srazí!