Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Jste milovníci arašídového másla a proslulých amerických košíčků Reese’s Pieces. My víme, jak je vyrobit bez přehnaného množství cukru. Nezapomínejte, že ale i tak jsou tyhle návykové dobroty plné arašídů, které jsou stejně jako jiné ořechy velmi tučné. I když je tedy naše verze o něco zdravější než populární originál, pořád to neznamená, že by jich člověk měl sníst deset k snídani jako součást zdravého jídelníčku. Jeden jednou za čas se ale ztratí.

Na 6 větších košíčků

  • 170 g nesolených arašídů
  • 1,5 lžíce čekankového sirupu
  • špetka soli
  • 150 g hořké čokolády

Na tento recept budete potřebovat košíčky na muffiny nebo nejlépe minimuffiny. Úplně nejlépe fungují ty silikonové, ale přinejhorším si vystačíte i s papírovými, jen z nich košíček asi nepůjde tak dobře ven.

Na náplň rozmixujte arašídy, dokud nevznikne arašídové máslo. Přidejte čekankový sirup a opět promixujte. V tuto chvíli by se z tekutého másla měla stát hutná směs, ze které půjdou tvarovat placičky. Vytvarujte placičky a dejte do lednice zatuhnout.

Čokoládu rozpusťte a pomocí štětce s ní vytřete dno a strany košíčku. Strany vytřete dostatečně vysoko, podle výšky vašich arašídových placiček. První vrstvu čokolády nechte ztuhnout v mrazáku. Potom udělejte druhou vrstvu a do košíčku vložte arašídové placičky. Pozor, čokoláda se podruhé bude už hůř roztírat, protože jste košíčky právě vytáhli z mrazáku. Udělejte si tedy co nejlepší a nejsilnější první vrstvu, abyste v té druhé už mohli jen donatřít případné nedokonalosti. Potom arašídovou placičku zalijte ještě vrstvou čokolády a nechte v lednici ztuhnout.