fbpx

Pomazánka z červené řepy

Jasně, červená řepa je pro většinu lidi naprosto nenáviděná zelenina spojená se spoustou nevábných vzpomínek na školní jídelnu. Tady ale musíme být důslední – ve školní jídelně se podávala nakládaná kyselá červená řepa. Věříme, že když koupíte červenou řepu vařenou (zabalená ve vakuovém obalu se dá dnes celkem běžně sehnat třeba v Bille) a tak si ušetříte tu úmornou práci s dlouhým vařením, tak vás nechuť ze školní jídelny začne pomalu ale jistě opouštět. Dalo by se říct, že první krok k dobrému vztahu s červenou řepou je zapéct ji do čokoládové buchty a hned druhý krok je tahle pomazánka :).

Ingredience pro cca 6 porcí

  • 2 menší uvařené a oloupané červené řepy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 100 g krémového sýra
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • kozí sýr v ruličce na ozdobu

Postup přípravy

Řepu nastrouháme nahrubo, smícháme s jogurtem, sýrem a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. K řepové pomazánce se dobře hodí kozí sýr. Doporučujeme například ten hermelínového typu v ruličce s krémovým středem.