RECEPT – Jablečné muffiny s drobenkou

Ještě než bude všude kolem spousta čerstvého ovoce, zkuste tyhle jednoduché muffiny, na které spotřebujete poslední zbylá jablíčka z podzimu. Jsou perfektní třeba s sebou do krabičky na svačinu.

Ingredience na 12 muffinů

  • 210 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g čekankového sirupu
  • 1 a ½ lžičky kypřícího prášku
  • 1/3 lžičky sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 260 g jogurtu
  • 80 g oleje
  • 2 vejce
  • 2 střední jablka

Ingredience na drobenku

  • 2 lžíce cukru
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka soli
  • 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce dýňových nebo slunečnicových semínek

Nejprve smíchejte všechny suché ingredience a potom všechny mokré ingredience. Následně obě směsi důkladně promíchejte dohromady. Jablka vykrájejte, nakrájejte je na kostičky a vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte do košíčků na muffiny. Na drobenku si prsty promněte máslo se suchými ingrediencemi a semínky. Muffiny posypte drobenkou a pečte na 180°C dozlatova. Že jsou muffiny hotové zjistíte tak, že do jednoho zapíchnete špejli. Když je hotovo, musí vyjít čistá bez drobečků.