fbpx

Sladké dezerty bez výčitek č.1

Bezlepková fazolová buchta

Při hubnutí nebo zdravém životním stylu nemusíte nutně odbourat vše, co máte rádi. Mlsat se dá i bez výčitek. Péct může bez mouky i bílého cukru. Ještě jste neslyšeli o dezertu z fazolí? Vyzkoušejte a budete mile překvapeni.

Co budete na buchtu potřebovat? 

  • 200 g bílých fazolí
  • 6 vajec
  • 4 lžíce cukru z kokosových květů (nebo třtinového cukru)
  • 2 lžíce medu
  • 1 banán
  • 5 lžic kakaa
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

Postup:

  1. Fazole uvaříte, slijete a necháte vychladnout (pokud používáte fazole z plechovky, properete je vodou).
  2. Dejte do mísy spolu s vejci, rozmixujete a postupně přidávejte ostatní suroviny.
  3. Vše promixujte a vznikne Vám řidší směs.
  4. Formu vymažte a vysypete kokosem nebo lze použit pečící papír a nic vymazávat nemusíte.
  5. Vlijte do ní těsto, které můžete posypat mandlemi, čokoládou, ovocem nebo tím, co máte rádi.
  6. Dáte do trouby na prostřední mřížku a pečete na 180° cca 55 minut.

 Budeme moc rádi, když se s námi o své výtvory podělíte. 🙂  Přejeme Vám příjemné pečení a především pevné zdraví!