Sladké dezerty bez výčitek č.6

Šmakounová zebra

Znáte Šmakoun? 🙂
Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobená z čistých vaječných bílků. Používá se jako náhražka jiných potravin při přípravě nízkokalorických jídel. Neobsahuje téměř žádný tuk, cukr, cholesterol ani lepek. Jeho kalorická hodnota je zhruba 210 kJ na 100 g. A v meruňkové variantě se krásně hodí k přípravě sladkých dezertů.

Co budete na Šmakounovou zebru potřebovat? 

  • 200 g meruňkového Šmakouna
  • 200 g Mascarpone 
  • 100-150 ml rostlinného mléka 
  • 30 g stévie 
  • 8 meruněk 
  • 1/2 vanilkového lusku

Postup přípravy receptu:

  1. Světlá vrstva: Šmakouna spolu s mascarpone, mlékem a dření z vanilky vyšleháte do hladkého krému.
  2. Oranžová vrstva: Meruňky vypeckujete a spolu se stévií rozmixujete. Záleží jen na vás, zda rozmixujete na jemné pyré nebo necháte kousky meruněk.
  3. Pokud je potřeba, ještě dosladíte.
  4. Nyní už jen zbývá navrstvit do skleniček, ozdobit a nechat alespoň 1 hodinu vychladit.

Doufáme, že Vám i tento jednoduchý recept bude chutnat a stane se např. Vaší oblíbenou svačinou.

A pokud se budete chtít se svými výsledky pochlubit, tak nám napište nebo nás označte na sociálních sítích. 

Budeme se těšit a dobrou chuť. 🙂